Over

Antonio Cavoto is een creatieve pizzamaker uit San Marco dei Cavoti, een klein stadje in de buurt van Napels. Zijn passie voor pizza zit al in hem sinds hij 13 was, toen hij samen met zijn vader Salvatore pizza begon te maken. Hij behaalde een diploma burgerlijk ingenieur en bouwde tijdens en na zijn studie zijn ervaring verder op door als pizzamaker in verschillende pizzeria's te werken. In 2017 besluit hij Italië te verlaten om naar Amsterdam te verhuizen, waar hij bij Mangia Pizza gaat werken, aanvankelijk als pizzamaker. Nadat hij daar een jaar heeft gewerkt, verdiept hij zijn passie voor Napolitaanse pizza nog meer en begint hij zijn teamleiderschapsvaardigheden op te bouwen. Op dat moment gebeurt er plotseling iets onverwachts...

Hij krijgt een telefoontje uit Engeland met een baanvoorstel om als ingenieur aan de slag te gaan. Hij bevindt zich voor een kruispunt, zich ervan bewust dat hij een van de belangrijkste beslissingen van zijn leven moet nemen: kiezen tussen zijn passie of
de weg van zijn studie voortzetten.

Zijn keuze is nu voor iedereen duidelijk, zijn passie heeft de overhand gehad op al het andere. Aanvankelijk gesteund door een persoon die vanaf het begin in Antonio's potentieel geloofde, een ondernemer die bekend stond onder de bijnaam
van “Baggio”, de eigenaar van twee panden in Amsterdam met een leven gewijd aan restauratie, heeft Antonio zijn succes en zijn voortdurende professionele groei opgebouwd dankzij zijn grote toewijding aan het werk en de voortdurende studie en experimenten met pizza. Antonio omschrijft zichzelf graag in één zin: “Ik heb mijn studie wiskunde toegepast op de bouw eigenlijk nooit opgegeven, vandaag pas ik deze concepten toe in de zoektocht naar het perfecte pizzadeeg”.

Op 1 april 2018 besluit hij weer een grote stap te zetten in zijn avontuur en wordt hij mede-eigenaar van Mangia Pizza, en krijgt hij gezelschap en steun van zijn partner Marisa, die besluit met hem mee te verhuizen naar Nederland en hem meteen aanspoort en ondersteunt Antonio in het hectische leven van een enthousiaste restauratieprofessional. Samen proberen ze de authentieke smaken en een warme Napolitaanse toets te brengen in een land dat vrijwel geheel nieuw voor hen is.